Мария Дойчева - Станкова

Бизнес - консултант
Бизнес - консултант

От идилията за мечтаната работа до моята реализирана кариера

 
Познавате ли мечтатели?
А наистина добри хора, които другите наричат наивници?
А хора, които винаги са положителни ?
    
От малко момиче до днес аз съм мечтателка и оптимистка. Винаги търся доброто в хората, дори и в не много добрите хора. Не съдя другите, предпочитам да вярвам и да правя колкото се може повече добрини и услуги и така чуствам ежедневието си смислено.
  
Когато бях малко момиче, може би 5-ти - 6-ти клас мечтаех един ден да ходя красива на работа, с костюм или рокля, с направена коса и с много грим на лицето, да имам красиви колеги, с които да сме приятели. Мечтаех за работа, с която да мога да се наспивам, т е работното ми време да започва след 11ч сутринта, да нямам шеф, защото не харесвах шефа на мама, все не й даваше отпуска, за да сме повече време заедно, работа, която да дава на месец поне 1000 лв и работа, която да дава нещо допълнително ..... не знаех какво да е то, но не исках просто да ходя на работа и всеки ден да е едно и също ....

И така в търсене на така идеалната за мен работа мислех да следвам право и да стана “готина адвокатка” без въобще да зная какво означава това професионално начинание .... и за мое най-голямо щастие не ме приеха право в СУ, а ме приеха в специалност Украинска филология. Тогава не разбирах колко много съм оцелила с това стечение на събитията и негодувах, но от днешна гледна точка - попаднала съм на най-подходящата за мен специалност, защото обичам да творя на нашия език, а тази специалност ми разшери и кръгозора за важността на България през погледа на останалите славянски държави, за уникалността на нашия език. А и филогията беше идеалното продължение на завършената от мен френска езикова гимназия.
      
Докато следвах и първото си и второто си висше, второто ми е по Менидмънт на туристическите услуги в Европексия колеж в Пловдив, се опитах да работя на наемен труд. Опитах се и като сервитьорка - не беше моето определено, опитах и като продав-консултант - и това не беше моето. Най-трудното от всичко беше покриването на изискванията на работодателите :
 • да си млад специалист
 • да имаш поне един западен език 
 • компютърна грамотност 
 • комуникативни умения 
 • позитивност 
 • опит поне 2години
       
По онова време (преди 6-7 години) много лесно се отчайвах, защото точно бях на прага на завършване, обикалях по интервюта, срещах ужасно отношение от интервюиращите, които  виждаха ми идеалната ми автобиогрвфия, но им липсваше опит. Питах се как да придобия опит, когато никой не ти дава шанс да започнеш някъде? Никой не желаеше да наеме току завършил млад специалист. И точно, когато бях на кръстопът дали да остана в България или да замина зад граница да си търся късмета, точно, когато бях изгубила всякаква вяра и надежда да си намеря мечтаната от мен работа, получих обаждане по телефона, от което един приятен звънлив глас ми предложи работно кафе за предложение на кариера в международна кариера. Слушах и не вярвах на ушите си!!! Отвърнах с голямо нетърпение на поканата. Повреме на работната среща получих предложение за:
 • реализиране на международна кариера в голяма шведска компания 
 • гъвкаво работно време 
 • възможност за пътешествия за сметка на компанията 
 • възможност да ме обучават в тясна специализираност
 • възможност за работа с хора ( а не сама в едно офисче, пред бюро, на компютър - моят кошмар)
 • възможност да съм част от екип, позитивна среда
 • възможност за израстване и в личностно отношение и във финансово отношение 
 • възможност за месечно възнаграждение над 1000 лв ( тогава ми се струваше нереално)
     
Всъщност получих предложение да стана Бизнес - консултант по красота по плана на успеха на компания Орифлейм. Всичко, което бях изслушала ми хареса и ме обнадежди и реших да опитам, защото винаги съм следвала вероюто на тати “ от опит глава не боли” . Освен това имах и добър нагледен пример - майка ми вече сериозен допълнителен доход от компания Орифлейм. Най-много ми допадна увереността на Теодора Муравеева, която отправи предложението към мен и нейните думи “ Има готова работеща бизнес - система, която ще промени живота ти!”. 

Днес, през 2018-Та година потвърждавам, че бизнес - системата САРПИО на компания Орифлейм наистина работи и променя човешки животи, но само на онези, които са готови за промяна, както бях аз. Днес отделям по 5-6 часа на ден за собствения си бизнес с партньор компания Орифлейм, получавам месечен доход над 1500лв, имам международна кариера, нямам шеф на главата си, мога да почивам и работя, когато аз реша, имам всеотдаен екип от позитивисти и мечтатели, на които помагам да променят своя живот. Имам любящ съпруг, който ме подкрепя в нашия бизнес. 

Моята мисия е да помогна на повече млади специалисти  да получат възможност да се реализират в България като наши бизнес партньори, да реализират кариера с реално финансово възнаграждение на месец 1500 лв + и да не се налага нашите деца да заминават на бригади, където да им се скършат всички мечти. 

Аз живея щастливо в България и успешно се реализирам в България, действам активно за промяната в нашата страна като давам пример със себе си и хората, които са се реализират в моя екип.

Бъди един от нас и заедно ще постигнем всичко!.....

YouTube :  https://www.youtube.com/channel/UC06OAGdRGKVzQMz6DORry_g

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100010511400595

Instagram:  https://www.instagram.com/marya.stankova/
Мечта или Цел
     
В практиката си на мениджър често забелязвам, че хората, с които общувам и им поставя за задача да напишат няколко свои мечти, те всъщност пишат свои цели. Разбира се, нямам напредвид, че целите са нещо лошо, напротив целите също са много важен елемент в нашия живот, но определено имат различен принос от мечтите. Затова от личен опит и опита на много успешни хора в моето обкръжение ще ти споделя няколко показателя, чрез които можеш да разбереш дали имаш мечта или цел.
 1. Когато си легнеш вечер и си много уморен и принципно лесно заспиваш, когато си мислиш за твоята мечта би трябвало да останеш буден от едно тръпнещо чуство вътре в теб, някои го оприличават на пеперудите в стомаха, както когато си влюбен, за други е подобно на тръпките по тялото, когато любимият човек те погали, което и да е при теб, важното е, че мечтата може да ти коства цели нощи безсъние.
 2. Намираш се на много шумно място, сещаш се за твоята мечта, и шумът изчезва.   Някой те заговаря, но ти не само не го чуваш, но и не го виждаш, защото си погълнат от твоята мечта.
 3. Когато разказваш на хората около себе си за своята мечта – те ти се смеят или започват да се базикат за твоя сметка, не ти вярват, наричат е „оптимист“ и Т .н.
 4. Често пъти ти самият можеш да изпитваш колебания за своята мечта, но ако  усещаш тръпките, пепрудите, имай вяра и не се отказвай от нея, защото съдбата обича и помага на смелите, а вярата е първата стъпка към смелостта.

За разлика от мечтите, целите не само не предизвикват тръпки или пеперуди, но често пъти предизвикат отегчение, особено ако е намесен и негативният опит с изпълнението на целта в определен срок. Целите могат да са средството за изпълнението на мечтата. Напр, ако мечтаеш за пътуване и почивка на Малдивите след 2 години, цел може да бъде увеличаване на дохода с 500 лв на месец или спестяване на съответната необходима сума за това пътуване за определен срок време.  Ако мечтаеш да се омъжиш скоро, а нямаш подходящ партньор, целта може да е ти оставя време за по-активен социален живот или повишаване на дохода за водене на социален живот.

За твое щастие аз мога да бъда полезна както за подкрепа в изпълнението на мечти, така и в идеи как да си увеличиш дохода, защото често пъти мечтите са свързани с необходимост от повече доходи, невинаги разбира се, но в повечето случай финансите са сериозен показател за изпълнението на мечтите. Очаквам да се свържеш с мен и да ти помогна да отделиш мечтите от целите си и да сбъднем заедно поне една твоя мечта.
 

Запиши се за безплатен уебинар

Това е твоят шанс за успешен бизнес

Знаете ли кой ви покани?

Изпрати